"Vi diskriminerar ingen", men killar är inte välkomna...

Igen blir det lite ripp-off av Genusnytt, eller ja, jag tänkte försöka utveckla ett resonemang kring huvudnyheten i följande inlägg. Det är nämligen så att det finns en ideell förening i Östersund som heter "Konst för tjejer". Bland annat så arrangerar man aktiviteter under sportlovet. Detta verkar finansieras av offentliga medel. En jämställdist som kallar sig Mattias kontaktade då ansvariga och frågade varför man diskriminerar och fick då det klockrena svaret:

"Vi diskriminerar ingen. Projektet är för tjejer och inte emot killar. Det har faktiskt inget med killar göra och det är på sin höjd ovanligt. Starta gärna något eget eller gör det du brinner för på din lediga tid. Precis det har jag gjort."

Här skulle man till att börja med kunna hänvisa till den rent praktiska svårigheten för föreningar som vill arrangera saker enbartt för killar att få stöd för detta från exempelvis kommunalt håll. Rent empiriskt så har det visat sig att det är väldigt svårt. Sen har jag svårt att tro att någon förening skulle komma undan med att ha riktade arrangemang till killar. Jag undrar hur lång tid det skulle ta innan DO stämde en förening som inte välkomnade tjejer till sina arrangemang.

Men det var inte det jag tänkte på när jag läste detta. Det intressantaste var definitionen av diskriminering som användes. De ansvariga menar på att de inte diskriminerar någon eftersom projektet inte aktivt motarbetar killar. De menar på att eftersom de inte arbetar med killar alls så är det inte diskriminerande och att var och en är fri att göra vad man brinner för på sin lediga tid.

Det finns många invändningar mot detta. Exempelvis så kan man konstatera att något som många män gör med sin tid är att starta och driva företag. Med exakt samma logik medför detta att en styrelse måste kunna säga "vi diskriminerar ingen, vi i den här styrelsen (eller i det här företagt) är till för killar och inte emot tjejer." Men gissa vilket ramaskri som skulle skapas då! Det är ju redan på den nivån att vissa kvinno-lobbyistföretag ägnar sig åt att baktala och förtala företag som inte har rekryterat in tillräckligt många kvinnor i sin styrelse (mer om detta kommer). Tänk om en styrelse gick ut och sa att man avser att styrelsen ska få vara en killgrupp eller gubbgrupp och att man helt enkelt inte riktar sig mot tjejer. Jag har svårt att tro att skadeståndskraven skulle dröja särskilt många minuter.

Dock ska sägas att det inses lätt att den definition av diskriminering som används av företrädarna för den här verksamheten är uppåt väggarna. Diskriminering i sin generellaste betydelse är särskiljning baserat på någon egenskap. Använder man ordet inom vetenskap, exempelvis statistik, så behöver det inte ens vara värdeladdat. Men det betyder just att särskilja baserat på någon egenskap. I vardagligt tal betyder det dock oftast också något negativt för den som blir diskriminerad. Det kan röra att man inte får tillgång till en tjänst eller vara för att man råkar ha fel hudfärg, att man blir illa behandlad på grund av etnicitet eller att man får en lägre lön för att man har fel kön. Använder man rätt definition av diskriminering så blir hela uttalandet en motsägelse. "Vi diskriminerar ingen" sägs ju först. Sedan fortsätter man med att säga att man visst särskiljer och baserat på detta nekar vissa tillträde. I praktiken diskriminerar man alltså!

Nu är detta inte vilken verksamhet som helst. Verksamheten har faktiskt fått pris av Ung vänster, deras årliga feministpris. Detta visar ju också än en gång vad feminism verkligen står för. Man kan säga hur många gånger som helst att man verkar för jämställdhet, men om man samtidigt delar ut priser till rörelser som jobbar med aktiv diskriminering och könsrasism så blir man lika trovärdig som Kina är i demokratifrågor. Jag tycker min titel är en träffande beskrivning av feminism över lag. "Vi diskriminerar ingen, men killar är inte välkomna"...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0