"Ship to Gaza"-spektaklet över

Och så var äntligen fartyget Estelle uppbringat. Det skedde på internationellt vatten i enlighet med de regler som finns av Israeliska flottan först efter att diplomatiska försök att förmå Estelle att avbryta misslyckats. Estelle försökte olovligen bryta en legitim blockad som uppstått till följd av att Palestinas regim utsätter civila israeler för livsfara genom att avlossa raketer in mot Israel. 

Ship to Gaza's version är ju att man ska stödja de svaga och förtryckta undan en stor förtryckande militärmakt, men stämmer det? Är det inte Palestina som styrs av en militant gruppering som har terrorklassning? Är det inte den regimen som försöker döda oskyldiga civila? Israel har gjort ansträngningar att inte döda civilbefolkning, medan det är kärnan i Hamas taktik.

Hur det än är med den saken bunkrar ett gäng västerlänningar upp med lite cement och fotbollar på ett skepp för att stödja de stackars palestinierna som valt att ledas av en terroristorganisation och som då alltså sägs bli så förtryckta av Israel. Det är bara det att i relation till den hjälp Israel bistår med är Estelles lastrum en droppe i havet. Det är inte mycket till stöd. Och allt detta omak för att försöka göra ett politiskt statement: "Terroristorganisationer är bra", eller något i den stilen. 

Israel verkar hantera saken förvånansvärt nyktert. Mycket tyder på att Israel bara kommer att föra Estelle till en annan hamn och sedan mer eller mindre låta förbrytarna ombord gå. "Biståndet" kommer med stor sannolikhet att fraktas vidare in till Gaza. Mer rimligt hade varit att skicka notan för att uppbringa Estelle till deltagarna, eller något i den stilen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0