På bussen, och ett tips

Jag sitter på bussen och ska åka hem för att fira lite midsommar och hämta hem min bil som varit på lagning. Vad passar då bättre än att tillbringa dötiden med att försöka uppdatera sig om allt som händer på politikfronten?

Just nu handlar mycket om SAAB Automobile. Det har gjort det lite väl frekvent de senaste åren. SAAB Automobile är ett viktigt företag för svensk ekonomi, men det är också ett bolag som inte kunnat betala för sig på väldigt länge. Nu ser det ut som vägens ände är nådd. Man har tvingats ställa in löneutbetalningarna till sina anställda. Man kan inte betala räkningarna från sina underleverantörer. Och bolaget har varit konkursmässigt i flera år.

Tyvärr drabbas många tusen anställda. Det är ju naturligtvis väldigt olyckligt. Men mitt i allt detta tragiska kan man se några riktigt farliga tendenser i de svenska attityderna till pengar. Medelsvenson lever i stor utsträckning "ur hand i mun" likt tonåringar. Vi pratar inte om ensamstående lågavlönade sjuksköterskor med flera hemmaboende barn. Nej, det här drabbar relativt välavlönade män i medelklassen med villa, thailandsresor och dyr bil. Och deras fack befarar att de inte kan klara av en endaste månad utan lön!

Jag vill tipsa om en debattartikel som tar upp lite olika skäl till att hela svenska folket blivit lika oansvariga rent ekonomiskt som tonåringar;

http://www.newsmill.se/artikel/2011/06/23/sjukt-att-folk-inte-kan-klara-en-utebliven-m-nadsl-n


Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

Schysst design du har på din sida. Har du gjort den själv? Skitsnyggt i alla fall!

2011-07-20 @ 09:11:04
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0