Fler unga män vill bli chefer

Tidningen DN kan rapportera att fler unga män än kvinnor är intresserade av ett chefs-jobb. Ungefär hälften av alla unga kvinnor nobbar chefsjobbet medan hela 70 procent av alla män i samma ålder gärna tar möjligheten. Kan detta möjligen delvis förklara att det finns fler män än kvinnor på framskjutna positioner i företag? Att män helt enkelt oftare själva vill. 

I artikeln finns också en väldig massa spekulationer. Exempelvis att det finns för få kvinnliga förebilder (vilket är rent nonsens), att kvinnor tar (underförstått tvingas ta) mest ansvar för hem och barn och därför inte får tid över. Att chefsjobbet kräver för mycket helt enkelt. Men om bara extra hemhjälp ingick i tjänsten och man fick vara ledig lite nu och då och slipper jobba långa dagar så blir det attraktivt. Vad är kvar av tjänsten då? Lönen? Man kan inte både vara ledig och bli framgångsrik i näringslivet...

Tittar man på en faktor till som avgör sammansättningen i näringslivstoppen, nämligen de som startar företag, så är en överväldigande majoritet entreprenörer män. Startar man och bygger ett företag så blir man ju automatisk hög chef. Om det är fler män som tar den risken blir det automatiskt fler män i toppen som arbetat sig dit helt för egen maskin. 

Det finns helt enkelt intressanta faktorer som pekar på att feministerna har fel. Sammansättningen i näringslivstoppen verkar bero en hel del på vad män och kvinnor i allmänhet själva väljer att prioritera. Och då kan man fundera på det här med kvotering. Hur skevt blir inte det? I praktiken handlar det om att kasta större delen av alla CVn i papperskorgen baserat på kriteriet att sökande utrustats med fel könsorgan. "Jämställt" och fint i feminismens Saudiarabien att diskriminera personer som fått missbildningen penis på sin kropp. (OBS Ironi!).

Snälla styrande politiker, skippa kvoteringsivern, skippa att lyssna alls på ideologiskt förblindade mytomaner också kallade "feminister" eller feministiska "forskare", "genusvetare". Skrapar man det minsta på ytan faller korthusen och man ser vilket verklighetsfrånvänt dravel det är. Som här. Man har helt lyckats vända till vad som orsakar vad. Och det är bara ett exempel i mängden.

Jämställdhet kan bara byggas på sanning, fakta och öppen diskussion där både kvinnofrågor och mansfrågor får plats. Inte på en massa nonsens om "finns inte tillräckligt många förebilder med snippa". Eller kollar kvinnor under varandras kjolar, eller jag förstår inte? Det går väl att ha förebilder som har ett annat kön om det skulle saknas ur det egna. Det är väl inte könsorganet som avgör?

Nej. Skippa bortförklaringarna och säg som det är. Kvinnor prioriterar generellt sett upp familjen medan män generellt sett prioriterar upp karriären. Det medför att män kommer längre i just karriären. Svårare än så är det inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0