C-G Wrangel

Det finns en person som förtjänar en helt egen bloggpost. Inte för att denne är speciellt värd att hedras utan snarare därför att denne har gjort sig otroligt förtjänt av att stå i skamvrån. Jag pratar om Stockholms polischef C G Wrangel. Det är denna man man ska ringa om man vill höra negativa saker om cyklister. Det förhåller sig nämligen uppenbarligen så att Wrangel är cykelhatare. Han verkar bedriva ett eget personligt korståg mot cyklismen. I sitt krigande drar han sig inte för att använda sitt ämbete för att sprida desinformation. Frågan är om han inte dessutom använder sitt ämbete för att avsiktligen sätta dit cyklister. Jag får den känslan. Han har genom åren kläckt ur sig en hel del spännande:

"Det har skett en liten förbättring, men fortfarande utgör cyklisternas beteende i allmänhet ett problem."

"De måste kunna få stopp på skrotet."

"Om alla bilister skulle sätta igång och köra som cyklister gör skulle jag inte vilja gå utanför dörren. Inte utan pansarvagn i alla fall."

"Man måste lära cyklister att följa reglerna, vi har märkt att många saknar rudimentär kunskap".

"Rent generellt tror många cyklister av någon outgrundlig anledning att trafikreglerna inte gäller dem. Och så samsas de om vägutrymmet med stora tunga plåtfordon."

C G Wrangel måste leva ett otroligt jobbigt liv med tanke på att han verkar gå runt med en ständig rädsla att bli nedmejjad av fasansfulla fartdårar på cykel som kommer med sitt tunga skrot i extrema hastigheter och inte ger honom en chans att väja. Frågan är om han inte redan har börjat pansarvagnspendla för att slippa rädslan. Någon som vet?

Spännande då att statistik ger att cyklister sköter sig generellt sett bättre än bilister. Varför tycker Wrangel inte det är ett problem som är värt att uppmärksamma? För om han är av åsikten att 100 kg som framförs i 20km/h är ett stort problem när fordonsförarna inte riktigt följer lagarna så borde väl 1500kg som framförs i 60km/h av fordonsförare som gör ganska grova lagbrott relativt ofta vara rena mardrömmen? Ändå finns det inte en enda kommentar där Wrangel påtalar problemen bilismen dras med. Faktum är att det är bilismen som har tvingat fram pansarvagnsbehov. Många åker bil för att de upplever att det är för utsatt att cykla. Det upplevs inte säkert att ta sig fram utan ett ton plåt omkring sig på grund av alla plåtlådor som far fram i hög hastighet bland oskyddade trafikanter.

Wrangel är lika olämplig som chef för trafikpolisen som en perons som anser att det är tjejens eller kvinnans fel att hon blev våldtagen är som chef för familjevåldsroteln. Jag kräver att Wrangel omedelbart avskedas från polisen. Jag vill inte ha poliser som hatar brottsoffer och dyrkar förövare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0