Livsstilsterrorism

KD är som vanligt det enda partiet i Sverige som för en vettig och liberal familjepolitik. Där andra partier vill inskränka, kontrollera och kvotera så sätter KD ner foten; "RÖR INTE FAMILJEN!". Jag minns fortfarande när vi hade besök av politiska representanter i gymnasiet och KD's representant sa att detta är en av KDs viktigaste frågor. Några år senare kan jag konstatera att det inte är lögn.

Göran Hägglund och Emma Henriksson sätter ner foten på DN debatt och kräver avskaffande av kvotering av föräldramånaderna. Det känns otroligt skönt att det åtminstone finns ett parti som värnar om människors frihet från politiska genuspekpinnar in i sitt privatliv. Jag har alltid undrat vad politiker har att göra med hur familjer väljer att leva sina liv. Jag brukar ju kalla det att "leka the sims med befolkningen", men idag har jag fått reda på ett smidigare uttryck, "livsstilsterrorism". Det är Maria Hagbom som bloggar om uttrycket i bloggposten Bort med förmynderiet!

"Jag har t o m ett ord för detta fenomen när politiken får för sig att de ska blanda sig i människors vardagsliv i minsta detalj. Jag kallar det för livsstilsterrorism."

Hur svårt ska det vara för politiker att begripa vart gränserna går? När politiken blandar sig i familjevardagen har det gått för långt. Vad blir nästa grej? Skapa tvingande regler om hur det dagliga arbetet ska utföras och fördelas? Vad sägs om lagkrav på att bildäcken ska bytas varannan gång av mannen och varannan gång av kvinnan i en heterosexuell parrelation? Kanske kan man få en liten jämställdhetsbonus då?

Jag är jämställdist och jag vill verkligen få möjlighet att vara hemma med barnen när den tiden kommer. Men jag känner mig otroligt kränkt av att politiker ska komma in och tafsa med sina smutsiga fingrar rakt in i mitt privatliv. Jag kan klara mitt eget liv, tack. Lev ditt liv, så lever jag mitt. Vill du leva andras liv så SKAFFA THE SIMS! Det kan inte vara normalt att vara besatt av att detaljstyra andra människors liv. Det är otrevligt, motbjudande och perverst. Det kryper av äckel i mitt skinn när jag skriver det här. Så illa är det. Frågan är om dessa kontrollfreaks inte borde spärras in och få vård för sina störningar? Eller i varje fall hindras från att leva ut sina lustar och sin fetish för att kontrollera andra?

Nej... Jag kan verkligen inte respektera dem som vill påtvinga andra att göra på ett visst sätt. "I fart in your general direction", så att säga. Jag ber om ursäkt om min ton blev något mindre balanserad än vanligt, men det visar ungefär hur äcklad jag är...


Kommentarer
Postat av: Bengt Held

Från artikeln.



Från såväl socialistiskt som liberalt håll ställs regelbundet frågan om vad en familj egentligen är, och om den inte ändå är en ganska begränsande företeelse som stänger in människor i förutbestämda mallar.



Det här framför representanter för kd som envetet varit negativt till varje lag som erkänner samkönade par som familjer. Ett parti som ännu 2012 är emot att samkönade par ska kunna ingå äktenskap. Som ännu vill avskaffa både möjligheten för homopar att adoptera (förutom närståendeadoptioner) och att lesbiska kvinnor ska kunna bli inseminerade vid kliniker.. Trots att all forskning visar att barn i homofamiljer mår lika bra som andra barn.



Kristdemokraterna vill försämra rättigheter för samkönade par.



Kd anklagar andra partier för att inte respektera att familjer är olika. Fram tills de själva blir för att samkönade och olikkönade par ska ha samma juridiska rättigheter blir den kritiken absurt hycklande. Nu handlar det dock inte bara om redan genomförda reformer som partiet är emot utan även förslaget om en lag om könsneutral föräldraskapspresumtion.



En utredning föreslog redan 2007 att reglerna bör likställas. Utredningen föreslog även att det alltid ska finnas möjlighet för en spermadonator att bli juridisk förälder om alla parter är ense om det. Alla riksdagspartier, förutom Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, är för en lag om könsneutral föräldraskapspresumtion. I den borgerliga regeringen är det alltså kd som blockerar att det blir genomfört.



Att som kd inte respektera alla familjer är faktiskt familjefientligt.

2012-05-14 @ 20:31:43
URL: http://bengtheld.blogspot.se
Postat av: Johannes Westlund

Jag tror KD får svara själva på den mesta av kritiken du skriver. Min personliga åsikt är att samkönade par absolut ska få ingå i det juridiska kontrakt äktenskapet utgör. Detta tror jag inte heller KD bestrider. Jag tror snarare det är en fråga om terminologi och olika åsikter om hur saken skulle implementerats.



Vidare vad gäller insemination så är det en svår fråga och det är märkligt att inte fler partier har valt att diskutera frågan mera. Faktum är att det är ett otrevligt steg mot 1984s dystopi. Jag tycker mer diskussion och eftertanke behövs, vilket enbart KD manar till.

2012-05-15 @ 13:45:35
URL: http://minvision.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0