Ätstörningar drabbar väl personer och inte könsorgan?

Som vi alla vet kan kvinnor och tjejer drabbas av alla möjliga problem. Men nu har något revolutionerande hänt tror jag. I en debattartikel på Aftonbladet dristar sig en man, Tommy Lagestam, till att påstå att även män kan drabbas av problem, närmare bestämt av ätstörningar. Nu ska det sägas att Lagestam inte är vilken man som helst. Han är nämligen själv drabbad och har kämpat mot bulemi. Jag vill jubla över att han tar bladet från munnen, men det fastnar i halsen. För vissa frågor infinner sig. Ska man explicit behöva påpeka att både män och kvinnor kan drabbas av de flesta problem, nämligen alla som inte är kopplade till reproduktion, kön, och bröst ungefär? Tydligen i feministernas Saudi Arabien anno 2012...

För mig som är jämställdist är detta naturligtvis ingen överaskning. Det är väl inget konstigt att även personer som har uppsättningen XY i sina kromosomer kan drabbas av psykologiska problem såsom ätstörningar? I artikeln påstås det att 10 procent av de som drabbas i Sverige har uppsättningen XY, dvs är män. Jag vet inte hur det ligger till med siffran eller vad den baserar sig på. Det talas om ett mörkertal så sannolikt baserar sig siffran på antalet som söker vård, vilket kan skilja sig mycket från antalet som faktsikt har ett problem. Denna teori är inte heller helt otänkbar.

En anledning till att teorin inte är otänkbar är att någon av något skäl har bestämt att ätstörningar är ett kvinnoproblem. Alltså är texter som olika ätstörningsenheter har uppe på sina hemsidor och i sitt informationsmaterial riktade helt till kvinnor. Och nu pratar vi inte om någon subtil underton eller så. Det står ofta uttryckligen, och jag citerar nu artikeln, ”Många unga kvinnor drabbas av ätstörningar.”. Män drabbas alltså inte och blir ju med förmuleringar som denna direkt helt avvisade från den hjälp som faktiskt finns att få, hur begränsad och liten den än är. Artikelförfattaren hävdar att en del i ätstörningsproblematiken är att man hatar sig själv, att man känner att det är fel på en själv. Tänk er in i hur en man med den problematiken, den föreställningen och den självbilden skulle tolka meningen "många unga kvinnor drabbas av ätstörningar...". Varje tänkande individ måste väl förstå att det leder till att man känner sig ännu mer avvikande och värdelös?

En annan anledning är att svensk psykvård verkar vara väldigt dåliga på att fånga upp män över lag. I och för sig gäller faktiskt att all vård i Sverige är värdelös på att fånga upp män, men psykvården är tydligen extra värdelös. Den vanligaste dödsorsaken bland unga och medelålders män är självmord (Salutis). 2/3 av de som tar sina liv i Sverige har manligt könsorgan. Detta är dock inget problem enligt den så kallade "jämställdhets"rörelsen och statsreligionen feminismen. Män glider ju genom livet på en räkmacka, för det säger könsmaktsordningen. Det är så att man tar sig för pannan!

Jag trodde det var så självklart att det inte behövde sägas, men antagligen behöver det skrikas ut på gator och torg och i plenisalen i riksdagen. Ätstörningar drabbar personer, och inte könsorgan! Alla har rätt att få hjälp och stöd och bra information oavsett verktyg mellan benen. Jag läste i en annan debattartikel att en viktig åtgärd för att öka den så kallade "jämställdheten" i näringslivet (dvs öka kvinnoandelen) är att formulera om VD-kontrakt så att kvinnor inte behöver skriva under ett kontrakt med pronominat "han". Hur mycket viktigare är det då inte att se till att information om sjukdomar alla kan drabbas av finns riktade till hela befolkningen? Ett VD-kontrakt skriver bara några hundra personer under, om ens så många, per år. Information och sjukdomar söker tusentals, kanske rent av miljontals medborgare per år.

Så här går det med "jämställdheten" när feminister får sätta agendan. Feminismen är inte för jämställdhet, feminismen är ett fackförbund för kvinnor. Lika lite som maskulinismen skulle leda till jämställdhet kan feminismen göra det. Vi behöver jobba mer förutsättningslöst med en analysmodell som upptäcker både problem där kvinnor missgynnas och där män missgynnas och basera vårt arbete utifrån detta. Vi behöver jämställdism! Jämställdhet är LIKA RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER för alla kön, inte rättigheter till kvinnor och skyldigheter till män eller något annat könsrasistiskt. Vilket parti blir först att hissa jämställdistiskt flagg månne?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0