Skolan ska leverera fakta, inte myter!

Ibland måste jag tillåta mig att bli aningen upprörd. Följande text finns tydligen i en gymnasiebok i samhällskunskap A:

Den orättvisa genusordningen
Oavsett vår inställning i dessa frågor är vi alla överens om att män och kvinnor inte har samma ställning i samhället. Det råder en speciell <i>genusordning</i> - och den är orättvis. Den ger i många fall män speciella förmåner och en mer framskjuten ställning i förhållande till kvinnor. Våra uppfattningar om genus påverkar bland annat hur hög lön vi får eller vem som blir företagsledare. Det betyder att män har de viktigaste positionerna i samhället brukar kallas för patriarkat (mansvälde) och den politiska rörelse som försöker öka jämställdheten kallas feminism
[källa: FORUM s51 ISBN 978-91-622-7850-2]

"
Den orättvisa genusordningen
Oavsett vår inställning i dessa frågor är vi alla överens om att män och kvinnor inte har samma ställning i samhället. Det råder en speciell genusordning - och den är orättvis. Den ger i många fall män speciella förmåner och en mer framskjuten ställning i förhållande till kvinnor. Våra uppfattningar om genus påverkar bland annat hur hög lön vi får eller vem som blir företagsledare. Det betyder att män har de viktigaste positionerna i samhället brukar kallas för patriarkat (mansvälde) och den politiska rörelse som försöker öka jämställdheten kallas feminism

"

[källa: FORUM s51 ISBN 978-91-622-7850-2]

Detta anförs som fakta. Helt okritiserat slås snabbt fast att könsmaktsordningen verkligen existerar, något som aldrig någonsin har bevisat. Lika vetenskapligt korrekt är det att påstå att enhörningar finns. De flesta som läst min blogg vet att könsmaktsordningen är ett feministiskt hjärnspöke och inte fakta. Vidare påstår man att könsmaktsordningen gynnar män. Stämmer detta? Är det inte så att majoriteten av allt våld i samhället riktas mot män? Åtminstone säger BRÅ det i sin statistik. Alltså har kvinnor tryggare liv än män generellt sett. Vidare vet vi att det är ca 57 gånger vanligare att män dör i arbetsrelaterade olyckor. Igen ser vi att kvinnor åtnjuter vissa förmåner till följd av könsrollerna.

Det går alltså ganska snabbt för mig som amatör att såga tesen könsmaktsordningen. Det finns ju strukturer som missgynnar även män. Hur kan man då hävda att enbart kvinnor missgynnas?

Man pratar ofta om att det finns en "antiplugg-kultur" hos pojkar. Märkligt att det finns en sådan när de varenda dag tvingas sitta och lyssna till att de är förtryckande, bråkiga, våldsamma och hemska människor...

Vidare fastslås att feminismen kämpar för jämställdhet. Det är en lögn vilket framgår tydligt när Pär Ström på Genusnytt synar rörelsen i sömmarna. Även om feminismen skulle kämpa för jämställdhet så finns andra rörelser som kämpar för samma sak, jämställdismen exempelvis. I sjävla verket är stycket inget annat än propaganda för F! och feminismen.

Skolan ska inte syssla med att propagera för vissa politiska uppfattningar eller att leverera ideologiska åsikter som fakta. Skolans verksamhet är att leverera fakta och underbyggd vetenskap, inte svammel och myter. Så ser jag det i alla fall. Någon som är av avvikande åsikt? Vi kanske ska börja med att undervisa utifrån koranen också eller?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0