8-17

Jag vet, jag är bara hopplös student. Jag börjar och slutar oftast när jag vill. Det är inget konstigt för mig att vara på väg till Chalmers på eftermiddagen, när småskolans elever är på hemväg. Det är heller ingenting konstigt för mig att svänga förbi Max för en bit mat mitt i natten efter att precis fixat den där inlämningen. Jag har ett oregelbundet schema, det är självvalt, och jag ser inte felet med det.

Och det är ju inte bara jag som inte passar in i mallen. Ni vet, den där mallen som säger att man ska jobba ”vanliga” arbetsdagar. Gå upp klockan 6, vara på jobbet klockan 8 och så vidare. Själva normen för hur ett liv ska levas. Men finns det verkligen ett rätt sätt? Det är fler än jag som har en annan rytm. Det finns de som jobbar kväll, natt eller tidiga morgonar. Som valt det och som trivs.

Vi är alla olika, vi gillar olika, och vi borde få leva våra liv utan massor politiska pekpinnar rakt in i vardagen. Och faktiskt har samhället mycket att tjäna på att tillåta människor att välja själva när de vill vara vakna. Alla måste inte åka samtidigt och skapa trafikstockningar på vägen under bara någon timma. Alla måste inte trängas i affären mellan 17 och 19. Det är faktiskt ett uruselt sätt att använda tillgängliga resurser. Vägarna och affärerna står ju i princip tomma stora delar av dygnet om alla har samma schema.

Tittar man på efterfrågan är trenden är också tydlig. Fler efterfrågar service under större delen av dygnet. Så då kommer det ju lösa sig? Allt blir frid och fröjd, eller?

Om det inte var för den lilla detaljen att samhället inte riktigt är i fas med tiden. Faktum är att vi som vill ha en annan rytm aktivt blir motarbetade. De konkreta uttrycken är ändlösa. Det går inte att handla mat efter kl 23, det är omöjligt att besikta bilen efter 17, och nattöppna dagis finns i stort sett inte. Det går inte ens att gå på krogen när man vill längre, för det har våra politiker bestämt att det inte går för sig. Livsstilsterrorism är vad jag kallar det!

Idag ses vi som har en annan rytm som avvikande och konstiga. Vår livsstil passar inte in. Vi kan inte få den service som andra tar för självklart för regler och avtal inte är anpassade efter ett samhälle som är öppet dygnet runt. Det handlar inte om efterfrågan, för den finns. Istället begränsas kvällsöppet och nattöppet av orimliga regler och krav. Fackförbunden kräver exempelvis hutlösa OB-tillägg och dubbel bemanning nattetid, det senare kravet med gott stöd från arbetsmiljöverket. Alltså blir det mer än dubbelt så dyrt att hålla öppet på natten jämfört med dagen, helt utan anledning.

Det är klart att jag fattar att vi som har udda scheman är minoritet. Marknaden kanske inte är den största ännu även om trenden är växande. Jag kräver inte att service ska ha öppet när det inte finns lönsamhet eller tillräcklig efterfrågan. Men med tanke på hur samhället utvecklas känns regler och praxis medeltida. Det är ingen skillnad på 22.55 och 23.05, ej heller på 15.00 och 03.00. Det är bara i vårt huvud. Varför ska det då vara dyrare och mer komplicerat att hålla öppet vissa tider?


Kommentarer
Postat av: Håkan

Tankevurpornas mästare. Att man kräver dubbel bemanning på nätterna kanske har sina randig skäl. Vilka överlåter jag åt dig att fundera över. Det finns många undersökningar som visar att diverse sjukdomar drabbar nattarbetande/skiftarbetande människor som inte drabbar de som jobbar efter den dygnsrytm vi är skapta för. Samhället må utvecklas men människa är i grund och botten samma biologiska varelse som när hon lämnade Afrika en gång i tiden. Vårt moderna samhälle begår ständigt övervåld på människans biologiska uppbyggnad genom bl a nattarbete. Nu skulle ju för all del inte samhället klar sig utan nattarbetande läkare, sjuksköterskor mm men det finns ingen andledning att utöka dygnetrunt-servicen som du efterlyser mer. Den finns ju trots allt, det är bara att åka till en dygnetrunt-öppen mack så har du allt du behöver. Naturligtvis ska man ha extra betalt om man sliter på sin hälsa genom att jobba på nätterna!

Svar: Dygnet-runt-service efterfrågas av allt fler. Det är ett faktum som handeln också allt mer förhåller sig till. Vad som är naturligt och inte lämnar jag därhän. Det finns väldigt lite i vår värld som är *naturligt*. Det är inte naturligt att färdas snabbare än 15 km/h, det är inte naturligt att arbeta efter solnedgången... Allt är sådant som vi idag förhåller oss till och som fungerar bra. 08-17-samhället är något som vi kommer betrakta som lika obsolet som det solstyrda i framtiden.
Johannes Westlund

2013-06-06 @ 14:25:05
Postat av: Håkan

Man kan ju undra vad du menar med "fungerar bra"? Du kanske ska testa att jobba natt på en dygnet-runt-öppen mack eller ett sjukhus ett tag så får vi se om du har samma uppfattning sen.

Jag har själv en kusin som jobbat skift på SAS i hela sitt vuxna liv och som förra året drabbades av diabetes 2 (se artikeln i slutet).

Saxat från BT.se : "Riskerna vid övriga typer av skiftarbete talar däremot sitt tydliga språk.

– Säkra resultat visar en viss höjning av risken för bland annat olika cancerformer, säger Torbjörn Åkerstedt. Sömnstörningar, mag- och tarmsjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar är emellertid de största riskerna vid skiftarbete.

– Det är helt enkelt ofysiologiskt att jobba nätter eller skifta mellan dag och natt, säger Torbjörn Åkerstedt.

En undersökning, som Dagens Arbete genomfört tillsammans med Novus Opinion, visar också att 28 procent av de tillfrågade har fått problem med hälsan på grund av skiftarbete. Mer än var tredje skulle om det var möjligt hellre välja dagarbete.
"

Läs mer : http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4752220

http://www.svt.se/nyheter/sverige/skiftarbete-ar-daligt-for-halsan

http://polistidningen.se/2012/07/okad-risk-for-hjartinfarkt-vid-skiftarbete/

https://vardforbundet.se/Vardfokus/tidningen/2012/Nr-1-2012-1/Skiftarbete-Okad-risk-for-diabetes/



Svar: "Fungerar bra" är naturligtvis relativt. Det finns också rapporter som visar att helt vanliga människor med helt vanliga arbeten mellan 8-17 i allt större grad måste söka behandling för stress i 30-årsåldern. Det moderna samhället har naturligtvis sina sidor. Men jag hänger inte med på varför det måste betyda att den som arbetar udda tider inte får möjlighet att införskaffa brödfödan. Det lär ju inte förbättra dennes möjligheter att leva och må bra. Det är ju just det som på något sätt är kärnan. Vi arbetar och lever i större utsträckning mera olika och det måste service anpassa sig till, så att de som jobbar udda tider kan få möjlighet att köpa annan mat än varmkorv på Statoil och hamburgare på McDonalds.
Johannes Westlund

2013-06-06 @ 23:15:21
Postat av: Håkan

hå hå ja ja, en dag kommer du skaffa familj och barn, då kommer du också förstå vad ordet planering innebär. Fast kärnan var att du inte vill betala mer bara för att det är natt men för mig är det självklart att de som jobbar natt ska ha bättre betalt än dagtidare. Varför? Därför att de på sätt och vis offrar sig för att vi andra ska få den där servicen som du eftersträvar. Deras offer är försämrad hälsa och svårare att få ett familjeliv att gå ihop, då ska man också ha bättre betalt.

Svar: Löner sätts av tillgång och efterfrågan, eller bör i alla fall göra det. Det finns miljarder med skäl till att just yrke x eller situation y är värd bättre lön. Jag tycker inte att mjölken plötsligt blev dubbelt så mycket värd för att klockan passerade ett streck. Jag tänker naturligtvis inte tvinga någon att tillhandahålla den servicen till mig. Man ska naturligtvis få jobba när och hur man vill. Men det blir lite märkligt då om någon annan går in och bestämmer att man appropå ingenting helt plötsligt ska ha markant högre lön och dubbel bemanning för att få ha öppet efter ett visst streck på klockan. För en stor del av handeln är det om jag inte minns fel inte bara dyrt, utan också olagligt att ha öppet efter ett visst klockslag. Alltså inte ens om det finns betalningsvilja får man tillhandahålla service. Samtidigt som den här servicen efterfrågas och det finns hundratusentals arbetslösa svenskar, tusentals arbetslösa ungdomar, som skulle kunna få möjlighet att få in en fot på arbetsmarknaden. Samhället förändras, det är inte svårare än så. Vissa ser risker, andra ser möjligheter. Det tenderar att vara den senare gruppen som lyckas bäst och som driver samhället framåt och ser till att de själva och andra får möjlighet att leva lyckliga längre.
Johannes Westlund

2013-06-07 @ 00:26:15
Postat av: Håkan

Hade just studentfirande med mina ungdomar och kunde inte låta bli att småle åt deras naivitet när det gäller stort som smått. När man är ung är allt svart eller vitt och man har svaren på alla frågor. Med åldern kommer erfarenhet, visdom och kunskap och man inser att allt inte är så enkelt som man trodde i sin ungdom. Denna naturlag kommer naturligvis träffa dig också, förr eller senare, tro mig. När det gäller affärers öppettider, dubbelbemanning osv så är det inte så enkelt som du tror. De flesta vill inte jobba natt eftersom det dels påverkar det sociala livet negativt dels ökar rånrisken nattetid (därav kravet på dubbelbemanning). En anledning till att butiksanställda gärna jobbar helger och kvällar är just ob-tillägget. Ta bort detta och det är inte säkert att alla är intresserade av att jobba ob. "Detaljhandeln är hårt drabbad av hot, våld och rån. Den största risken löper butiker med sena öppettider eller de som hanterar stora värden. I genomsnitt polisanmäls drygt två rån varje dag i Sverige" Källa:arbetsmiljöverket. Läs mer under http://www.handelsnytt.se/butiker-oppna-allt-senare-trots-handels-riktlinjer

Det finns även skäl till att inte tillåta krogar att ha öppet hela nätterna eftersom buslivet ökar markant. "Man kan konstatera att sitter folk och dricker sent på natten så försämras ordningsläget i stan väsentligt". Är du beredd att betala priset för detta"? Läs mer under http://www.accentmagasin.se/okategoriserade/sena-oppettider-pa-krogen-okar-valdet/

Svar: Ett skäl till att det idag är mer oroligt på natten beror på att det bara är någon enstaka kiosk öppen, ofta i ensliga lägen ute vid motorvägar. Om hela city var öppet och befolkat dygnets alla timmar skulle rånrisken avta. Rånrisken är stor för att natten erbjuder öde mörker. Med tända lampor och folkströmmar så avtar den effekten.Och att det blir lite stökigt ser inte jag som ett problem. De som vill ha lugn och ro har resten av bostadsbeståndet (ca 99 procent alltså) att välja på. Att city är lite stökigt och livligt är bara normalt. Eventuella kostnader som drabbar samhället kan överföras på alkoholen, det är den som är boven, i form av lite skattepåslag. Jag säger YIMBY! Yes, in my backyard!

Med detta sagt, jag gillar inte att festa och frekventerar inte krogar och barer. Jag vill framför allt se nattöppet ICA, personligen. Jag har ett antal gånger haft behov av att kunna handla mat efter 23. Lite hårt att behöva svälta om man har lite udda arbetstider som sagt. Då är det McDonalds som gäller. Vad den maten har för hälsoeffekt vill jag inte veta...
Johannes Westlund

2013-06-07 @ 10:01:29
Postat av: Håkan

Lite stökigt? Nåja, det finns det nog olika uppfattningar om. Fråga polisen och sjukvården. Skattepåslag? Aha, du vill öka skatten på alkohol för att finansiera kostnaderna som drabbar samhället. Ok, men då är det ju inget konstigt att butiker som vill ha öppet på nätterna vilket ger högre omkostnader pga ob-tillägg, dubbelbemanning pga rånrisk vill finansiera detta genom högre priser?

Svar: Jag är inte emot vad butiker väljer att göra. Tror ICA att jag betalar dubbelt så mycket för mjölk efter 23 får de prova det. Det jag är emot är att fack och stat har satt upp orimliga krav och regler. Är dubbel bemanning till exempel verkligen nödvändigt om säg Nordstan skulle ha dygnet-runt-öppet? Skulle rånrisken verkligen öka med mer besökare och större genomströmning? Skulle OB verkligen bli OB om alla större kedjor gav service dygnet runt? Finns det människor som vill arbeta utan dubbelbemanning och OB? Det vet vi inte, men med tanke på arbetslösheten och alla de ungdomar som spelar datorspel hela nätterna och sover på dagarna är det inte otänkbart att det finns många som gärna jobbar och lever natt. Kostnaderna som läggs på är inte verkliga, utan beror på att proffstyckare suttit och bestämt att det är onormalt att arbeta mellan vissa streck på klockan. Men så har ju å andra sidan facken aldrig varit intresserade av att företag ska få prova nya vägar och skapa nya arbeten. Det skulle ju betyda att de egna medlemmarna fick konkurrens, och så kan man ju inte ha det.
Johannes Westlund

2013-06-07 @ 13:11:07
Postat av: Håkan

Nu är vi inne på politik och om du vill förändra världen får du väl gå med i ett parti alternativt starta ett eget och agitera för dina åsikter. Jag måste dock göra dig besviken, inget talar för att någon regering i västeuropa kommer släppa marknadskrafterna fria så som du vill. Diverse politiska experiment de senaste 100 åren har mynnat ut i den balans mellan höger och vänster vi idag har vilket gynnat den ekonomiska utvecklingen så till den milda grad att vi har ett välstånd som man bara för ett par generationer sedan kunder drömma om. Detta har resulterat i en stor och stark medelklass som ligger nära den politiska mittfåran och som inte är intresserad av några experiment långt ut åt höger eller vänster. Vi har nu haft en moderatledd regering i snart sju år men inte ens Reinfeldt & Borg är intresserade av att släppa marknadskrafterna fria. Tvärtom lovordar dom att arbetsmarknadens parter gör upp snarare än att staten bestämmer. Det förutsätter ju ett starkt fack och en lika stark arbetsgivarorganisation. Kontentan är att vi under överskådlig tid kommer ha ett politiskt system nära mitten eftersom det är där det flesta människor hör hemma med små variationer. För att ändra på den världsordningen krävs det en revolution, sannolikt med vapenmakt, och det är ju inget vi önskar oss förutsatt att vi inte tillhör en romantiserande krets långt ute på höger eller vänsterkanten.

Svar: Jag vill förändra världen, eller i alla fall skapa debatt. Det är den här bloggens syfte. Jag är för ung för att låta mig bli fånge i partipolitikens stagnerade sörja. Men visst är det ett problem att det idag bara politiskt inte finns någon valfrihet. Så har politiken hunnit ifatt marknaden och Fords att man får välja vilken färg man vill bara den är svart. Demokratur är ett annat namn på det. Svenskars intresse för politik faller fritt. Det är konsolideringen som är den direkta orsaken. Antagligen kommer detta ge intressanta och oförutsägbara konsekvenser i framtiden. Men så är det också sant att alla större imperien faller på samma sätt som Väst håller på att falla nu. Det finns en del otrevliga tecken som signalerar att sakers tillstånd är mycket sjukt, inte minst den kraftigt ökande underhållningsindustrin, valutans exponentiella värdeminskning och politikens sjukliga tillstånd. Detta är mycket allvarligt och kommer tyvärr antagligen resultera i något mindre trevligt längre fram. Vilket kanske hade gått att undvika.
Johannes Westlund

2013-06-08 @ 15:59:19
Postat av: Håkan

Ok, jag kan anar ett slags generellt underliggande missnöje med sakernas tillstånd i din beskrivning. Att imperier faller samman känner alla till som läst historia, det är egentligen inget nytt, se på romarriket, Tredje riket och Sovjetunionen. Det vi har lärt oss är dock att alternativen till demokrati (jo jag anser att vi har det fortfarande) förskräcker. Fråga : vad är det för mindre trevliga tecken i skyn du ser? På vilket hade dessa otrevligheter som du befarar kunnat undvikas?

Svar: Det finns ett gäng tecken. Vi har ledtider inom bygg på Sovjetnivå i Sverige idag. Vi har en valuta som minskar i värde enligt exakt samma mönster som i till exempel Rom. Vi har ett politiskt system som hamnar längre och längre ifrån medborgarna, i likhet med Rom. Underhållningsindustrin har ett oroväckande uppsving, precis som Rom precis innan fallet. Man dyrkar simpla underhållare och ser ner på ekonomiskt värdeskapande och vetenskap precis som i Rom precis innan fallet. Parallellerna är många, Michael Moore har gjort en film "In love with capitalism", vars innehåll i och för sig är diskutabelt, men vars intro gör precis den här kopplingen till Rom och sakernas tillstånd precis innan Rom dök, egentligen för att samhället ruttnat inifrån så att bärande strukturer inte längre förmådde hålla riket uppe. Sedan kom ett gäng barbarer och kunde i princip promenera in obehindrat rakt in i Roms hjärta.
Dessa tendenser tycker jag är mycket oroväckande. I grunden drivs dessa av dels en osund ekonomi och dels en osund politik. Att skapa sundhet i systemet borde alltså kunna hindra dekadensen. Till exempel så är Fractional Banking och FIAT två mekanismer som är riktigt farliga. I praktiken innebär dessa två begrepp legaliserad stöld från lönearbetare till "the 1 percent". Det är nettoeffekten av vad som händer, att de med lite pengar får mindre, de med mycket resurser koncentrerar mer resurser till sig. Detta beror inte av arbete eller välförtjänt värdeskapande som på en sund marknad utan helt enkelt på att systemet automatiskt skapar den transfereringen..

Partipolitikens konsolidering i vad som i praktiken är ett mittenparti med två falanger är också farlig. Demokrati som sådant är det minst dåliga systemet vi känner till, men problemet är att det inte kan sägas finnas demokrati när alla alternativ tycker samma sak.
Johannes Westlund

2013-06-10 @ 09:09:00
Postat av: Håkan

Det enda vi vet är att vi ingeting vet om framtiden, det tror jag vi kan vara överens om.

Allt kan hända, en meteroit som man missat, Nord Korea trycker på knappen....du har många synpunkter på sådant du tycker är fel men du undviker att svara på 10000-kronorsfrågan : vad är lösningen?

Sen kan jag inte låta bli att undra : om "alla" tycker samma sak och röstar därefter, är inte detta demokrati? Eller menar du att alla individer är hjärntvättade? Av media? Av något annat? Menar du att vi skulle ha ett system där kalle anka partierna på ytterkanterna skulle ha ett oproportionerligt inflytande? Då skulle det ju bli kaos. Kalla det demokratur eller vad du vill, jag och majoriteten tycker att det system vi har i västvärlden fungerar hyfsat. I vilket fall, det finns inget bättre system som någon känner till och som majoriteten är beredd att skriva under på.

Historiskt sett är det också det enda system som på sikt fungerat (och med fungerat menar jag undvikandet av krig). Att ojämlikheter råder i världen är inte så konstigt. Vi är alla olika och föds under olika förutsättningar. Länder ligger olika i fas med utvecklingen osv och kommer nog alltid att göra det. Vi i västeuropa går inte säkra, absolut inte, vi börjar redan se Asien och tom Afrika i vissa regioner dra förbi. Till sist : det skulle vara intressant att höra ditt förslag på lösning på ovanstående potentiella problem.

Svar: Oj, Jag är nog bara arbetsskadad av Chalmers. Där finner man allt som oftast att hitta problemet är att hitta lösningen. Vet man bara vad man behöver lösa är det en lätt sak att lösa problemen.
Det ekonomiska systemet måste reformeras. Koppla ekonomin till guld istället för hittepåvärden. Guld avspeglar den verkliga tillväxten väldigt väl nämligen. Därmed får vi också ett slut på att pengar skapas ur skuld och alla relaterade problem. Det kommer också krävas ekonomiska utjämningar för att kompensera för de mekanismer som i praktiken gjort rika rikare och fattiga fattigare bara av att tiden går, dvs en mycket komplicerad form av legaliserad stöld och omvänd Robin Hood. Detta kan också förväntas slå mot event-industrin när olika former av sponsring blir för dyrt. Istället kommer träget arbete bli vad som sätter bröd på bordet och värderingarna ändras då därefter.

Politiskt är det svårare, precis som du säger. Man kan tänka sig att förflytta fokus från parti till personer för att bryta partipolitikens bojjor. Öppna möjlighet för oberoende kandidater till exempel. Man bör kanske också se över just media som du tar upp.

Det handlar alltså inte om att byta system, utan att reformera fram en sundare variant av det vi har.
Johannes Westlund

2013-06-10 @ 13:54:13
Postat av: Håkan

Du menar att återgå till guldmyntfoten? Har inte hört att någon seriös politiker eller ekonom fört fram det förslaget efter att den avskaffades. Hur hade du tänkt dig kopplingen till valutan? Pengar i form av sedlar (och elektroniska) är ju till för att underlätta betalning människor emellan. För vi vill ju inte återgå till byteshandeln eller? Och att släpa med sig massa guld när man ska ut och handla, nä det tror jag inte folk skulle acceptera. Men har du en lösning på dagens ekonomiska problem, inflationen tex, utan att införa nya problem så har du nobelpriset i ekonomi som i en ask. Jag tror dock inte att det handlar om en liten reform, snarare en revolution. Och det fungerar ju knappast om enbart lilla Sverige är med utan jag antar att alla länder måste vara delaktiga.....tror det skulle vara en livsuppgift i sig att driva detta politiskt, med eller utan parti.


Svar: Det är korrekt att det är en utmaning. Det är helt inkorrekt att bytesmedium måste avskaffas. Att koppla den finansiella ekonomin på lämpligt sätt till den reala innebär bara att det måste finnas reell täckning för varje enhet bytesmedium. Det blir alltså omöjligt att trolla fram pengar ur tomma luften genom att trycka fler sedlar. Den finansiella ekonomin kommer istället växa med den verkliga ekonomin. Detta skulle ge en mer stabil finanssektor och inge förtroende i valutan. Dock krävs det att hela världen är med på det.
Något nobelpris i ekonomi blir det nog inte, inte minst för att det inte finns. Ett "så kallat" "nobelpris" blir det nog inte heller, då detta fråntar stater och högt uppsatta deras privilegie att ägna sig åt institutionaliserad stöld genom systemets inherenta mekanism att koncentrera förmögenhet uppåt till de som kontrollerar och känner värdeförändringarna innan marknaden reagerat på dem.
Johannes Westlund

2013-06-11 @ 14:37:50
Postat av: Håkan

Apropå ökade nattöppettider : hittad den här artikeln : http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/sjukskoterskan-det-kanns-som-jetlag-varje-gang/

Med dina förslag kommer vi se ökade exempel på hjärtinfarkt, cancer och magsår bara för att du vill kunna handla på natten och inte kan planera dina inköp! Tänkte inte på det.....

Svar: Samtidigt säger intervjuad att hon inte vill ha 8-17, mån-fred, att det inte passar henne. Det finns helt uppenbart personer som trivs med annan dygnsrytm. Sambanden med olika sjukdomar är inte heller förklarade eller klarlagda. Bara för att korrelation föreligger betyder inte det att kausalitet gör det, vilket ditt resonemang implicerar.
Johannes Westlund

2013-07-10 @ 11:36:40
Postat av: Preben

Svaret på om införandet av guldmyntfot uteblev. Men så är det med "proffstyckare" som du. Ni har massor med åsikter men aldrig några svar på hur problem ska lösas. Ibland kan det komma något ur era limpsaxar om en lösning på all världens problem men men lösningen är sällan genomtänkt och de tillkommande problemen som föds iom den s k lösningen kommenteras med ett "god dag yxskaft". Tyvärr Johannes, det är ingen som tar dina pubertala lösningar på allvar och det måste kännas tungt när den sanningen går upp för dig. All den energi på den här bloggen till ingen nytta.

Svar: Jag vet att mitt bloggande gör skillnad, om inte globalt så lokalt. Jag har sett konkreta förändringar i den fysiska livsmiljön runt omkring mig som inträffat i direkt samband med att jag agerat och satt press på till exempel kommunen. Men den största skillnaden är att jag lär mig massor och har kul på vägen. Det är faktiskt en härlig känsla! Pröva du med!
Johannes Westlund

2013-07-10 @ 11:48:47
Postat av: Preben

Frågan är vad du lär dig och vad du tar till dig. Du verkar vara den typen som bestämmer dig och har en åsikt först för att sedan med all kraft försöka styrka dina teser med diverse suspekta hänvisningar till siter på nätet. När man är ung tror man att man har alla svar. Gör som jag så blir världen bättre typ. Problemet med din typ är att ni är att ni är ganska påfrestande att ha att göra med. Jag tror inte jag skulle vilja ha dig i mitt företag, värre messerschmitter får man nog leta efter. Ödmjukhet? Någon?

Svar: Så när man inte anammar din åsikt är man en messerschmitter? Jag hade nog inte valt en person med den inställningen som chef... Så det är nog ömsesidigt. Också talande att du nu väljer att attackera person snarare än argument...
Johannes Westlund

2013-07-14 @ 21:28:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0