Ännu en liten seger

Att ha Piratpartiet i Bryssel framstår för var dag som går som allt mer fördelaktigt. De har, som 2 ledamöter bland 766 totalt varav 20 från Sverige, gjort underverk. De har stoppat ACTA, ryckt undan nästan alla möjligheter att stänga av medborgare från Internet utan rättslig prövning och suspenderat SWIFT, för att nämna några tunga segrar. 

Nu har de vunnit ytterligare en seger. Förvisso är det en liten seger, men också en oerhört viktig. EU har nyligen beslutat att införa hårdare krav på redovisning för insamlingssällskap, såsom Copyswede och STIM. Det handlar om att ge artister större kontroll på hur insamlingssällskapen hanterar de pengar som samlas in för deras verk. Vidare tydliggörs artisters rätt att släppa verk kostnadsfritt, vilket insamlingssällskap har motarbetat. Det är en bra början. Nästa steg är att avveckla insamlingssällskapen som egentligen är rena maffian.

Ytterligare en relevant och viktig seger för Piratpartiet. Det känns som att de ensamma gjort mer skillnad en alla andra 18 ledamöter från Sverige. Därför lutar jag åt att rösta på dem. De gör ju till skillnad från de andra ett viktigt och relevant jobb som jag som väljare tjänar på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0