Två S-kvinnor vill strippa rättigheterna av stripporna

Ska vi strippa strippornas rättighet att förtjäna sin inkomst på sitt yrke?

En motion har lämnats in till riksdagen av två kvinnliga socialdemokratiska ledamöter med kontentan att strippklubbar bör förbjudas, rapporterar Expressen GT. Socialdemokraterna plockar därmed upp den boll som Feministiskt initiativ satte i rullning innan valet genom att öppet gå ut med att den överväldigade majoriteten av deras företrädare vill förbjuda pornografi.

Det är inte heller vem som helst som backar upp motionen. En av författarna är Carina Ohlsson från Lidköping. Hon är ordförande för Socialdemokraternas kvinnoförbund och ingår i styrelsen för den idella föreningen Män för jämställdhet, bara ironin i det... Hon måste betraktas som en av Sveriges mäktigaste feminister, som ledare för Sveriges största partis feministiska kvinnoförbund. 

Enligt motionen är detta någonting förnedrande för både kvinnor och män. Det är en omoralisk värld där det finns välfyllda spritbarer, och som alla vet så dras det till spritbarer tung kriminalitet, människohandel och prostitution. Kan inte motionärerna ta och förbjuda fotbollen för allt förbannat huliganvåld när de ändå är igång, och alla förbaskade spritställen runt Avenyn? De är syndens näste!

Hur som helst, därför skall kvinnor och män som av fri vilja valt att engagera sig i att skapa eller ta del av utbudet hindras av staten, för deras eget bästa. Och jag undra vilket århundrade vi egentligen lever i.

Det handlar om att förbjuda människor, förmodligen mestadels kvinnor, från att arbeta med ett yrke de har valt och som de trivs med. Om man hade värnat om kvinnorna som är engagerade i branschen hade man förmodligen valt att prata med dem och frågat dem hur de upplever sin arbetssituation, och vad de behöver för att den ska bli bättre, tryggare och säkrare. Carina Ohlsson har enligt egen utsago aldrig ens besökt en strippklubb. Ändå vill hon strippa rättigheter av stripporna. Rättigheter att verka i en laglig, reglerad bransch som de har valt av egen fri vilja.

Det är i och för sig en god socialdemokratisk tradition att se ner på vissa arbeten de bestämt inte är fina nog. Vi är nog många som minns karusellen kring RUT för snart tio år sedan, där socialdemokraterna å det starkaste framhöll det förnedrande i att tvingas städa. Jag förutsätter att de hade rullande städschema på sitt kansli, så att ingen tvingades till förnedringen att anställas för att städa mot pengar...

Jag är Pirat och jag skiter fullständigt i hur människor trivs att spendera sin tid, och vad de vill arbeta med. Så länge det är en fråga mellan samtyckande vuxna och grundläggande arbetsrättsliga regler följs så bör var och en få vara fria i valet av yrke. I Piratpartiet går vi längre och säger att det bör vara tillåtet att idka handel med sex. Varför ska vi förbjuda sexarbetare som trivs med en sådan verksamhet och gör det av egen fri vilja att tjäna pengar på det? Har inte sexmoralismen blivit något passé, något som hör förra millenniet till?

Socialdemokraterna vill ha en förmyndarpolitik där en liten grupp politiker ska tala om för folket vad som är bäst för dem. Ett sådant samhälle vill inte jag ha. Jag vill ha ett samhälle där människor är fria. Därför är jag Pirat. Och därför borde du också vara det.

Bli medlem!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0