Vi seglar tillsammans

Min piratbloggning fortsätter! Stärkt av det faktum att ingen mindre än partiorganisatör Anton Nordenfur hängde på i bloggandet omkring flyktingsituationen så fortsätter jag. Idag är det lördag, och helgen ska vara en tid för återhämtning. Därför vill jag för en stund fokusera min energi inåt mot själva partiet.

Piratpartiet är ett fantastiskt parti på många sätt. Framför allt så finns det engagerade personer som lägger ner så mycket själ och hjärta. Alla ni, är grymma. Ni förtjänar att få medaljer, kramar och all kärlek som finns. Det finns så mycket helt legendariska saker Piratpartiet har gjort. Jag tänker på sådant som samtalet med Vilks, MEG, och Dreamhack. Jag tänker också på att vi ser till att ha representanter i Almedalen, på Bokmässan, och har en god tradition med Pride. Samtidigt har vi fixat massor av internt partiarbete, såsom att bereda en hel stadgerevision, alla protokoll och möten som hålls och inte minst kampanjandet under det senaste supervalåret. Många fina människor har hjälpts åt, offrat av sina pengar, sin tid och sin energi. Som sagt, all kärlek.

Men Piratpartiet är också ett väldigt litet parti. Vi saknar till stora delar en lokal partistruktur, vi finns inte heltäckande över landet. I flera kommuner har vi bara enstaka medlem. Vi är ett litet parti med ambitioner om att spela i samma liga som stora partier med väldiga ekonomier via partistöd och offentligt betalda politikerlöner. Partier som har råd med anställda kanslister, administratörer och organisatörer. Vi har inte den ekonomin. 

Därför är det viktigt att vi alla hjälps åt att dra, i det stora och i det lilla. Det handlar om att se till att ses och uppmuntra varandra, ge varandra hundra procent stöd och kärlek. Det handlar om att dyka in och driva saker, såsom ny sakpolitik eller som till exempel börja piratblogga. Det handlar också om att vara villig att ställa upp med en hjälpande hand och ta små uppgifter och ansvar. Berätta vad du är bra på. Finns ingen lokalförening där du bor så finns det enorma behov också på riksplanet, var så säker. 

Piratpartiet är ett skepp, och ett skepp seglar man tillsammans. Det räcker inte med en kapten och ett gäng officerare. Det stora grovjobbet görs av matroser på däck och uppe i riggen. Alla behövs. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0